'En jävla regnbåge!'

 

Keep making me laugh

 
 

Now every song has dropped away.

 

Your face is like a melody, it won't leave my head.


Inscannat

 

För övrigt, skulle ni vilja att jag skulle ha en frågestund?

Jag ogillar blyerts.

25 minuter med en stiftpenna.. Saknar mina promarkers.

Annorlunda.


Sweet mint

Kludd.

It's out of my control


Kludd, nya pennor och Lana Del Rey i öronen.

Som ni ser ovan heter de stylefile marker. Köpte de på bildmuseet i Umeå i söndags. De är ganska lika promarkers. Det blöder möjligen lite mindre och smälter inte ihop lika mycket - något som kan vara både en fördel och nackdel. Beror på vad man ritar. Fungerar för övrigt bra att använda tillsammans med promarkers. Kostar ungefär lika mycket också.

Inscannat

Har nu scannat in i princip alla bilder jag lagt upp här som inte är inscannade.Bättre sent än aldrig!

...ett mycket bra ordspråk enligt mig.

I alla fall, jag har X antal gånger blivit ombedd att göra ett inlägg med allt mitt ritmaterial, så här kommer det!


Promarkers:
 

Promarkers är de pennor jag färglägger mina bilder med. Det är en spritbaserad tuschpenna vars färg blir otroligt jämn om man ritar nog snabbt. Dessa pennor kostar i butik oftast runt 30 kr/st och man kan även köpa paket med fler pennor. Då får man dock inte själv välja exakt vilka nyanser man vill ha. Man kan även beställa från internet lite billigare - jag rekommenderar denna sida; inframescrapbooking.se. De levererade ohyggligt snabbt och var väldigt billiga. Det är dock inte värt att beställa bara typ 3 pennor, eftersom det blir frakt också.

Jag har 111 st promarkers (vissa dock av samma nyans), och jag har för mig att det finns runt 140 olika nyanser. Jag har sorterat dom efter färg för att lättare hitta rätt nyans (inte helt enkelt att finna en speciell penna bland 100 st).

Lite som är bra att veta om dessa pennor för övrigt är det att de måste ligga ned - annars blir det förstörda - och de blöder ut lite, alltså, färgen sprider sig lite över pappret, så håll dig någon millimeter från konturerna. Har du inte ett speciellt sorts papper så blöder färgen även igenom pappret - så se till att ha något under. Pennorna håller relativt länge, hur länge beror på hur mycket du använder pennan och vad för papper du ritar på.

Jag rekommenderar dig inte att köpa promarkers om du ogillar tusch. Det är typ lite samma sak. Bara att promarkers får jämnare färg.


’Konturpennor’:
 

Jag gör oftast konturerna på mina bilder med en väldigt tunn svart penna. Jag har provat flera olika sorters, men fortfarande inte hittat en perfekt. Jag har bland annat prövat pigmentliners, fineliner (tycker dock att dom är lite för breda) m.m.. Jag vill att spetsen inte ska vara bredare än 0,1 mm. Helst 0,05 mm.


Vita pennor:
 

Använder vita pennor ofta till olika saker.

Min vita gel-pen (den tunna vita) och min vita poscapenna (dessa pennorna är lite som tipex på penna) använder jag ofta till att måla över om det kommer färg utanför konturerna eller för att göra vita detaljer. Skillnaden mellan gel-pen och poscapennan är väl att poscapennan är lite mer flytande och bredare. Men konceptet är detsamma.

Jag använder även en vanlig vit färgpenna för att få till glansen.


‘Skisspenna’:

Jag skissar oftast med en helt vanlig stiftpenna. Mer komplicerat än så är det inte. Är även väldigt lös på handen då jag skissar. Och jag suddar med ett helt vanligt sudd.

Papper:
 

Det papper man använder promerkers kallas MarkerPad. Detta pappret är speciellt på det sätt att ena sidan är behandlat så att inte färgen ska gå igenom pappret och pappret suger inte åt sig mycket färg. Man kan därmed bara rita på ena sidan av pappret, färgen fäster inte på den andra sidan. Pappret i sig är väldigt tunt och sladdrigt, så var försiktig då du suddar, det är jättelätt att råka vika pappret.

Man ska absolut INTE ha ett tjockt papper - som vissa påstår eftersom de inte vill att färgen ska gå igenom pappret. Det suger åt sig pennans färg och då tar pennorna slut mycket, mycket fortare.


Ja, jag tror det var allt. Applåder om du läste allt. Det blev ett ganska långt inlägg, tihi!

Tell me life is beautiful
Oh, I forgot!

Kom just på att jag glömde lägga upp bilder på migg slutgiltiga resultat av trassel-bilden.Blåbärsflicka

Observera att jag är halvt värdelös med pensel och färg och har min egna målarstil - alltså, det är inte meningen att det ska ser realistiskt ut eller något.

Tangled


Inte klar riktigt än, men arbetar på det.

Guess who!

Sitter fortfarande och arbetar på den, men ja, ser du vem det är så får du en kyss!

Behind the walls

Nej, ingen seriöst teckning. Bara en sak jag gjorde på 15 minuter.

RSS 2.0